Haberler

23. Dünya Enerji Kongresi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde yaptığı konuşmada; “Türkiye, Batı ile Doğu'yu buluşturarak doğal kaynakların sorunsuz bir şekilde bölge coğrafyasına ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Türkiye olarak tüm politikalarımızda temel kaygımız küresel barış ve istik sağlanması.” dedi
10.10.2016
Bakan Albayrak: Türkiye Bugüne Kadar Yürütülen Enerji Projelerine Güven Veren Bir Partner Oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 9-13 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
09.10.2016
Bakan Albayrak: "Her Sene Yüzde 4-5 Büyüyerek, 50 Bin Megavat Yatırım İhtiyacının Oluşacağı Bir Sürece Doğru Gidiyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilen, Enerjisa'ya ait Toroslar ve Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Çağrı Merkezi'nin açılışında konuştu.
06.10.2016
Bakan Albayrak Uluslararası Enerji Ajansı'nın Türkiye Raporu Lansmanı'na Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ndeki Uluslararası Enerji Ajansı'nın Türkiye Raporu Lansmanı'nda, enerjinin gelecek 10 yılda birçok yeni gelişmeye açık olacağını söyledi.
30.09.2016
Bakan Albayrak: Doğalgaz İndirimi 1 Ekim'den Başlamak Üzere Hem Tüketiciye Hem Sanayiye Yüzde 10 Olarak Yansıyacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğalgaz fiyatlarına 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 indirim uygulanacağını açıkladı.
29.09.2016
Bakan Albayrak: Enerji Sektöründe Gelecek Dönemde Çok Önemli Yatırım Ve Projelere İmza Atacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı, Bereket Enerji Grubu'na ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılış töreninde, "Enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacağız" dedi.
28.09.2016
Bakan Albayrak Viyana’da UAEA Genel Kurulu'na katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi'nde düzenlenen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) Genel Kurulu'na katıldı.
26.09.2016
Türkiye ve Çin Arasında 3 Tarihi Protokol İmzalandı
Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin Halk Cumhuriyeti ile tarihi öneme sahip 3 protokole imza attı.
03.09.2016
Bakan Albayrak Gazprom Heyetini Kabul Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rus enerji şirketi Gazprom'un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabul etti.
31.08.2016
Basın Açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan Devlet Enerji Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev’i kabul etti.
05.08.2016
Basın Açıklaması
Bazı basın yayın organlarında İran ile Türkiye arasındaki doğalgaz ticareti kapsamında Uluslararası Tahkim Mahkemesinin kararı sonrası İran tarafından yapılacak indirim oranında anlaşıldığı yönünde haberler yer almaktadır. Haberlerde bahsedildiği gibi bir oran üzerinde kesin mutabakat henüz sağlanmamıştır.
13.07.2016
Pekin G20 Enerji Bakanları Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen G20 Enerji Bakanları Toplantısı çerçevesinde "Uluslararası Enerji Gelişimi için Tahminler, Fırsatlar ve Tehditler" oturumunda yaptığı konuşmada "Enerji sorunlarına çözüm ararken, bu çözümlerin bölgesel ya da küresel istikrara, barışa, huzura olan katkısını öncelik olarak belirlememiz gerekir" dedi.
30.06.2016
Basın Açıklaması
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.
29.06.2016
Türkiye Ve Çin Arasında Nükleer Enerji Alanında İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptı İmzalandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri, iki ülke arasında nükleer enerji alanında iş birliğine dair mutabakat zaptını imzaladı. Zaptın kapsamının nükleer teknolojiler ve nükleer iş birliğinin karşılıklı olarak geliştirilmesi olduğu belirtildi.
29.06.2016
Bakan Albayrak: Teröre Karşı Dik Duruş Önemli
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
17.06.2016