Haberler

Baraj ve Hidroelektrik Santrali Toplu Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı BeratAlbayrak, 99 baraj ve hidroelektrik santralinin toplu açılış töreninde, "Bu santraller enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmakta ve ekonomiye kaynak oluşturma noktasında da büyük anlam ifade etmektedir. Tabiatımıza zarar vermeden, çevreyi koruyarak ve daha da güzelleştirerek bu adımları atmak ve bu barajları yapıp santralleri açmak zorundayız" dedi.
14.01.2016
7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı BeratAlbayrak, enerji verimliliğinin en yerli, temiz ve milli kaynak olduğunu belirterek, "Enerji verimliliği üzerine yaptığımız çalışmalar, enerji harcamalarımızdan en az yüzde 20 oranında tasarruf edebileceğimizi ortaya koyuyor. 50 milyar doları bulan ithalatımız olduğu gerçeğinden hareket edersek bu rakamın büyüklüğünü fark etmiş oluruz" dedi.
14.01.2016
Enerji Bakanı Albayrak, Yeni Yıla Maden Ocağında Girdi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak'ta kömür madeni ocağında çalışan işçileri ziyaret etti.
01.01.2016
Enerji Bakanı Albayrak A Haber Canlı Yayınında Soruları Yanıtladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliği açısından bu kış ve önümüzdeki dönemlerde bir sıkıntı yaşanmaması için her türlü senaryonun çalışıldığını belirterek, "Türkiye'nin en önemli gaz tedarikçisi olan Rusya ile bu süreçte şu ana kadar olumsuz bir yansıma olmadı. Türkiye gaz tedariki özelinde sıkıntılara karşı her türlü çalışmanın tedbirlerini almaya başladı" dedi.
18.12.2015
Bakan Albayrak ELDER’i Kabul Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti.
17.12.2015
Enerji Bakanı Albayrak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Kabul Etti.
Enerji Bakanı Albayrak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Kabul Etti.
16.12.2015
Enerji Bakanı Albayrak MÜSİAD Heyetini Kabul Etti
Enerji Bakanı Albayrak MÜSİAD Heyetini Kabul Etti
16.12.2015
Bakan Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Kurul Üyelerini Makamında Kabul Etti
Bakan Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Kurul Üyelerini Makamında Kabul Etti
10.12.2015
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Devir Teslim Töreni
64. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına getirilen Berat Albayrak, Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Ali Rıza Alaboyun'dan devraldı.
24.11.2015
Bakan Alaboyun, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken ile Görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken ile görüştü.
23.11.2015
Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, bu yıl yedincisi düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başarılı bir sınav verildiğini vurguladı.
19.11.2015
Bakan Alaboyun, Japon Bakan Suzuki ile Görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Junji Suzuki ile nükleer santral ve yenilenebilir enerji yatırımlarını görüştü.
18.11.2015
IEA Enerji Bakanları Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Enerji Bakanları Toplantısı'na katıldı.
17.11.2015
Bakan Alaboyun: İran ve Rusya ile Tahkimi Kazanırsak Ham Petrol Fiyatlarında Düşüşle Birlikte Doğalgazda Bunu Vatandaşa Yansıtırız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İran’daki ve Rusya’daki tahkimin kazanılması durumunda, buna ham petrol fiyatlarındaki düşüş de eklendiği zaman doğalgazdaki fiyat indirimlerinin vatandaşa yansıtılabileceğini söyledi.
16.11.2015
Bakan Alaboyun Habertürk Televizyonu Canlı Yayınına Katıldı
G20 zirvesi için bulunduğu Antalya'da Habertürk Televizyonu canlı yayınına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İran’daki ve Rusya’daki tahkimin kazanılması durumunda, buna ham petrol fiyatlarındaki düşüş de eklendiği zaman doğalgazdaki fiyat indirimlerinin vatandaşa yansıtılabileceğini söyledi.
15.11.2015