Haberler

Bakan Albayrak: İki Yılda 1 Milyon Aileyi Doğalgaz Konforuyla Buluşturacağız.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2017 ve 2018 yılında çok büyük bir doğalgaz hamlesi için düğmeye bastık. Sadece 81 ili tamamlamayacağız. 200-250 ilçemizde yaklaşık 1 milyon aileyi bu iki yılda 5 milyar liradan fazla yatırım yaparak doğalgaz konforuyla buluşturacağız." dedi.
23.03.2017
Bakan Albayrak: Bugün Türkiye Enerji Sektörü Açısından Devrim Niteliğinde Bir Günü Yaşadık.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İhale sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, söz konusu projeyi "çılgın proje" olarak adlandırdığını ve bu projenin gerçekleşmesi için yoğun mesai harcadıklarını anlattı.
20.03.2017
Bakan Albayrak ELDER 8. Olağan Genel Kuruluna Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinin (ELDER) 8. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ELDER'in sektörün kurumsallaşması ve profesyonelleşmesi açısından çok önemli bir çatı kuruluş olduğunu ve bundan sonraki dönemde de kurumsallığın daha kaliteli hale gelebilmesi için desteklerini sürdüreceklerini söyledi.
14.03.2017
Bakan Albayrak, Teksas'ta IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansına Katıldı
ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı kapsamında bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Pulitzer ödülü sahibi ve IHS Uluslararası Enerji Danışmanlığı Şirketi Başkan Yardımcısı Daniel Yergin'in sorularını yanıtladı.
08.03.2017
Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı Bakü’de Yapıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, enerjinin; bölgenin ve dünyanın istikrarı, barış için önemli bir araç olarak kullanılabileceğine inandığını söyledi.
24.02.2017
EPDK 15. Kuruluş Yıldönümü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 15. Kuruluş Yıldönümü programında konuştu. Türkiye'nin 15 yıllık dönüşüm yolculuğunda EPDK'nın önemli bir mesafe kaydettiğini ifade eden Albayrak, Türkiye'nin büyüme ve başarı hikayesinde enerjinin dinamo etkisi oluşturduğunu belirtti.
22.02.2017
Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Açıldı
Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının açılış töreninde konuşan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bugün Türkiye açısından enerji piyasası ve arz güvenliği için tarihi öneme sahip bir tesisin açılışı için bir araya gelindiğini söyledi.
10.02.2017
Dünya Bankası'ndan TANAP'a Kredi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankası'nın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için BOTAŞ'a vereceği 400 milyon dolarlık kredi anlaşmasının imza töreninde yaptığı konuşmada, "Enerji çerçevesinde ekibimizin sadece Dünya Bankası değil uluslararası yatırım bankaları noktasında yürüttüğü enerji projeleriyle ilgili yaklaşık 3 milyar dolarlık bir finansman paketini 2017 itibarıyla inşallah hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.
08.02.2017
Basın Açıklaması
Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir.
31.12.2016
Basın Açıklaması
Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir.
30.12.2016
Basın Açıklaması
Ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep olmaktadır. Özellikle, Marmara Bölgesi’nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14:20’de başlayan elektrik kesintileri yaşanmaktadır.
29.12.2016
Basın Açıklaması
Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında, Sakarya Bölgesi'nde kopmalar yaşanmış, kesinti meydana gelmiştir. Anadolu’dan gelen enerji hatlarındaki kesinti sebebiyle İstanbul’a, Çanakkale Boğazı deniz altından geçen iletim hattı ve Trakya enerji iletim hattından elektrik sağlanmaktadır.
29.12.2016
Türkiye’nin İlk FSRU Tesisi Açıldı
Türkiye'nin ilk yüzer LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) depolama ve yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) ve Egegaz'ın LNG terminali ilave kapasite yatırımları, Aliağa ilçesinde Etki Liman İşletmelerine ait yüzer terminal iskele sahasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi
23.12.2016
Bakan Albayrak: Gelin Ar-Ge'yi, Teknolojiyi Burada Kurun, Üretin
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nda (YÖK), enerji ve maden alanındaki eğitim, araştırma ve akademik çalışmalar üzerine düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, akademik camiayla buluşmanın kendisi için güzel bir beyin cimnastiği olacağını ifade etti.
14.12.2016
5. Türkiye İnovasyon Haftası
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 5. Türkiye İnovasyon Haftası programında yaptığı konuşmada inovasyonun, küresel ekonomik rekabetin arttığı böyle bir dönemde, kurumların, ülkelerin, devletlerin arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel farkı kapatma noktasında çok önemli bir enstrüman olduğunu söyledi.
09.12.2016