Haberler

Türkiye'nin İlk Yenilenebilir Enerji Lisesi Eğitime Başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Eryaman'daki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk yenilebilir enerji lisesinin bu yönüyle birçok kuruma örnek oluşturacağını söyledi
26.09.2017
Bakan Albayrak : Türkiye, Azerbaycan'ın Enerji Yatırımlarını Büyütmeye Devam Edecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Azeri-Çırak-Güneşli (AÇG) petrol yataklarının üretim ve paylaşım anlaşmasının süresinin 2050 yılına kadar uzatılmasına ilişkin Bakü'de düzenlenen törende konuştu.
14.09.2017
Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi -Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye" konulu konferansta küresel politik gelişmeler ve Türkiye'nin yol haritasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.
12.09.2017
Bakan Albayrak, Sofya'da Temaslarda Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Enerji Bakanı Temenuzkha Petkova ile Sofya'da bir araya geldi Görüşmelerde, doğalgaz ve elektrik alanındaki işbirlikleri ele alınırken, bu alanlardaki yüksek işbirliği potansiyelini harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı.
06.09.2017
Nükleer Tıpta Yerli Dönem Başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: - "Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezinde (SANAEM) ciddi bir yatırım ortaya konuldu. Tüm tesislerin yatırımı yaklaşık 100 milyon lirayı geçiyor. SANAEM içindeki İkincil Standart Dozimetri Laboratuvarı'nın açılışını da yapacağız"
23.08.2017
Bakan Albayrak: Bugün, Ortaya Çıkan Sonuç, Türkiye-Almanya İlişkilerine Önemli Bir Katkı Yapacağını da Göstermiştir
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmasının ardından yaptığı açıklamada, bakanlığa geldikleri ilk günden beri çok yoğun bir mesai ortaya koyarak bir milat olan bu ihale sürecinin bu kadar başarılı geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
03.08.2017
Madencilik Sektör Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında gerçekleştirilen "Madencilik Sektör Toplantısı"na katıldı.
29.07.2017
Milli Enerji ve Maden Politikası Toplantısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında gerçekleştirilen "Akademisyenlerle İstişare Toplantısı"na katıldı
28.07.2017
22. Dünya Petrol Kongresi
22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen Dewhurst ödül törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin barışa, refaha ve arz güvenliğine katkı sağlayacak tüm projelere desteğinin süreceğini belirterek, "Bu yüzden, bu kongrede 'Enerji için anahtar ülke Türkiye' sloganını motto olarak belirledik." dedi.
10.07.2017
Bakan Albayrak: "Doğalgaz İletim Şebekemizin Günlük Taşıma Kapasitesini İki Yıl İçinde 400 Milyon Metreküpe Çıkaracağız"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Seremonisi"nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 15 yılda enerjide devrim niteliğinde adımlar attığını belirterek, "Doğalgaz iletim şebekemizin günlük taşıma kapasitesini 190 milyon metreküpten 300 milyon metreküpe, takip eden iki yıl içinde de 400 milyon metreküpe çıkaracağız. 2023 itibarıyla 11 milyar metreküplük doğalgaz depolama kapasitesine ulaşarak bu anlamda bölgedeki en büyük kapasiteye sahip ülkelerden biri olacağız." dedi.
10.07.2017
Akdeniz'de İlk Sondaj Kuyusu Bu Yıl Kazılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kıbrıs açıklarında sismik araştırma yapan TPAO Barbaros Hayrettin Paşa gemisine bir ziyaret gerçekleştirdi. Gemide Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve personelle birlikte iftar yapan Albayrak, daha sonra geminin faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
09.06.2017
Bakan Albayrak: Gelecek 10 Yıl İçinde Asgari 50 Bin Megavatlık Yatırımla Sektörü Büyütmeye Devam Edeceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 10. Sektör Toplantısı'nda, ELDER'in en önemli destekçilerinden birisi olduğunu ve Türkiye'nin geleceği için daha fazla sorumluluk alarak her zaman en iyi hizmeti vermesini beklediklerini söyledi.
26.05.2017
Soma Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz
13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da yaşanan ve yüreklerimizde bıraktığı acının tazeliğini hala koruduğu maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.
13.05.2017
Milli Enerji Politikası Ve Gençler İçin Fırsatlar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali kapsamında gençlerle bir araya gelerek, "Milli Enerji Politikası ve Gençler İçin Fırsatlar" başlıklı söyleşiye katıldı.
08.05.2017
Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017'nin ikinci gününde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Özel Oturumu"nda yaptığı konuşmada, Atlantik Konseyi'nin özellikle Türkiye ve ABD ilişkileriyle bölge siyaseti üzerinde çok önemli bir yeri doldurduğunu, dünyadaki güvenlik politikalarının sorgulandığı bir dönemde Türkiye'nin batı ile ilişkilerinde kritik bir yeri bulunduğunu söyledi.
28.04.2017