Haberler

Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ Tesislerinin Açılış Töreni
Ciner Grubuna ait Kazan Soda Elektrik Üretim AŞ tesislerinin açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, tesisin, Türkiye'yi soda külü üretiminde küresel rekabette sadece önemli ülkelerden biri haline değil, aynı zamanda dünya lideri konumuna getireceğini söyledi.
31.12.2017
Kesintisiz Elektrik İçin 10 Bin Çalışan Sahada Teyakkuzda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki elektrik konusunda herhangi bir kesinti veya kısıntı olmadığını belirterek, "Sahada yaklaşık 10 bin arkadaşımız var, gerek TEİAŞ gerek elektrik dağıtım şirketleri bünyesinde. Tüm Türkiye’de mühendisinden teknisyenine kadar tüm arkadaşlarımız teyakkuz halinde ülkemizin yeni yıla kesintisiz, kısıntısız, güvenlikli ve güzel bir şekilde girmesi için fedakarca çalışıyorlar." dedi.
21.12.2017
Güneş Modülü Fabrikası Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Malıköy Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, YEKA-Fotovoltaik Hücre ve Güneş Modülü Fabrikası ile Ar-Ge Merkezi temel atma töreninde, tesisin enerji teknolojilerinin yerelleşmesi adına bir kilometre taşı olacağını söyledi.
14.12.2017
Bakan Albayrak: "Akdeniz'de, Sondaj, Petrol Ve Gaz Arama Faaliyetleri Noktasında Türk Bayrağının Dalgalandığı Gemilerimizle Yelken Açıp Dolaşacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığın bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, enerji portföyünde yerli ve yenilenebilir enerji payının artırılması için çok yoğun bir süreç başlatıldığını söyledi.
04.12.2017
Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı
Kalkınmanın ve gelişmenin temel dinamiği olan enerji ve tabii kaynaklara duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Bu kaynakların en doğru bir biçimde ekonomiye kazandırılması için atılan her adım, güçlü ve müreffeh bir ülkenin de en büyük teminatıdır.
30.11.2017
2. Yerli Kömür Eylem Planı Çalıştayı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2. Yerli Kömür Eylem Planı Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması noktasında yerli kömürün büyük önem arz ettiğini, yerli kömürün istihdam ve katma değer noktasında değerlendirilmesi gereken önemli bir kaynak olduğunu söyledi.
24.11.2017
Madencilik Çalıştayı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Antalya’da gerçekleştirilen "Hayatımız Maden" başlıklı Madencilik Çalıştayı’na katıldı.
21.11.2017
2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde konuştu.
20.11.2017
Bakan Albayrak: "Hatay Dörtyol Ve Saros Körfezi'nde İki Adet Daha FSRU Tesisi Devreye Alınacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunumunu yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de petrol ve doğalgaz rezervlerinin belirlenmesi amacıyla arama ve sondaj faaliyetlerinin önemli ölçüde artırıldığını ifade ederek, doğalgaz depolama ve FSRU yoluyla doğalgaz arz güvenliğinin güçlendirildiğini belirtti.
06.11.2017
Berat Albayrak: Elektrik Üretiminde İthal Kömürün Payını Azaltacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hattat Holding ve Eren Holding arasında gerçekleştirilen "Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü" imza törenine katılarak, bu protokolle sağlanan iş birliğinin Türkiye'nin yerli kaynakları önceleme stratejisi için önemli bir adım olduğunu söyledi.
02.11.2017
7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'na (INGAS 2017) katılarak burada bir konuşma yaptı.
01.11.2017
6. Rüzgar Enerjisi Kongresi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 6. Rüzgar Enerjisi Kongresi'nde (TÜREK) Türkiye rüzgar piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'nın (YEKDEM) uygulandığı dönemde sektöre ciddi katkı sağladığını belirterek, "Özellikle günün ihtiyaçlarını karşılama noktasında YEKDEM 2020'de sona eriyor. Devam edecek misiniz diye soruluyor. Birinci ağızdan söylüyorum; "hayır" devam etmeyeceğiz. YEKDEM o günün koşullarında ciddi bir katkı yaptı ancak miadını doldurdu" dedi.
25.10.2017
Bakan Albayrak, Kırka Bor İşletmesinde İncelemelerde Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmelerine bağlı Kırka Bor Maden İşletmesinde incelemelerde bulundu
18.10.2017
8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu
Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası İklim ve Enerji Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nun açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu tür organizasyonların sürdürülebilir bir enerji geleceği kurulabilmesi için önemli olduğunu söyledi
13.10.2017
8. Türkiye Enerji Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Türkiye Enerji Zirvesi özel oturumunda moderatörlerin sorularını yanıtladı.
11.10.2017