Haberler

Bakan Albayrak: Gelin Ar-Ge'yi, Teknolojiyi Burada Kurun, Üretin
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nda (YÖK), enerji ve maden alanındaki eğitim, araştırma ve akademik çalışmalar üzerine düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, akademik camiayla buluşmanın kendisi için güzel bir beyin cimnastiği olacağını ifade etti.
14.12.2016
5. Türkiye İnovasyon Haftası
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 5. Türkiye İnovasyon Haftası programında yaptığı konuşmada inovasyonun, küresel ekonomik rekabetin arttığı böyle bir dönemde, kurumların, ülkelerin, devletlerin arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel farkı kapatma noktasında çok önemli bir enstrüman olduğunu söyledi.
09.12.2016
Bakan Albayrak Bakanlık Ve Bağlı Kurumların Bütçeleri Üzerinde Hükümet Adına Konuşma Yaptı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak TBMM Genel Kurulunda, bakanlık ve bağlı kurumların bütçeleri üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, enerjinin Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve ekonomik istihdam sürecine katkısında önemli olduğunu kaydetti.
08.12.2016
Sayın Bakanımızın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü Mesajı
Ekonomik büyümenin en önemli parametrelerinden biri enerji kaynaklarının verimli ve etkin bir şekilde değerlendirilmesidir.
04.12.2016
Bakan Albayrak Rize ve Trabzon’da Çağrı Merkezlerinin Açılış Törenine Katıldı
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rize'de ENERJİSA, Trabzon’da Çoruh-Fırat EDAŞ Çağrı Merkezlerinin açılış törenine katıldı.
01.12.2016
Bakan Albayrak “Geleceğin Gücü Girişimciler G3” Forumuna Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum kapsamında düzenlenen panelde soruları yanıtladı.
25.11.2016
7. Türkiye Enerji Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Adana'da düzenlenen 7. Türkiye Enerji Zirvesi'nde, Valilik otoparkı önündeki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
24.11.2016
1.Kömür Eylem Planı Çalıştayı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kömürle ilgili çalışmalarda çevre kriterlerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Çayırhan sahası için birçok değerde Avrupa'nın, Batı'nın kriter kabul ettiği değerlerin neredeyse iki katından fazla daha kaliteli hava kriterleri koyduk. Şimdi soruyorum, kim daha çevreci? Türkiye, emisyon noktasında dünyayı en az kirleten ülkeler arasında." dedi.
11.11.2016
Bakan Albayrak TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın 2017 Yılı Bütçesine İlişkin Sunum Yaptı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Ortadoğu, Hazar Bölgesi ve Orta Asya gibi önemli petrol ve doğalgaz rezervlerince zengin kaynak ülkelere coğrafi olarak yakın olduğunu belirterek, "Türkiye, enerji kaynaklarının ve taşıma güzergahlarının çeşitlendirilmesini sağlamaya yönelik projelerde önemli bir aktör olarak yer alıyor ve önemli bir enerji ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." dedi.
08.11.2016
Bakan Albayrak Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.
07.11.2016
Bakan Albayrak: Doğalgazın Gitmediği İlimiz Kalmayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de doğalgaz sektörüne 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz kalmayacak. Doğudaki vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak için elinden geleni yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain örgüte inat biz Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
06.11.2016
Bakan Albayrak Tekirdağ'da Çağrı Merkezi Açılışına Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Tekirdağ'da Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'ye (ÇEDAŞ) ait çağrı merkezinin açılışına katıldı.
04.11.2016
Bakan Albayrak: Türk Akımı Bizim İçin Kazan-Kazan Çerçevesinde Gelişen Ve Kriterlerimize Uygun Bir Proje
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.
26.10.2016
GES'te 1 Milyar Doları Aşacak Yatırım İçin İlk Adım
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesine ilişkin yaptığı basın toplantısında detayları paylaştı.
20.10.2016
Bakan Albayrak: Elektrik Dağıtımında 2016-2020 Döneminde Yatırım Bütçesini 18 Milyar Liraya Çıkardık.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Meram ile Sakarya EDAŞ Çağrı Merkezleri açılış töreninde yaptığı konuşmasında, elektrik dağıtımında açılacak 9 çağrı merkezinden dördüncüsünün hizmete alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
20.10.2016