Haberler

2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2017 Yılı Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde konuştu.
20.11.2017
Bakan Albayrak: "Hatay Dörtyol Ve Saros Körfezi'nde İki Adet Daha FSRU Tesisi Devreye Alınacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunumunu yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de petrol ve doğalgaz rezervlerinin belirlenmesi amacıyla arama ve sondaj faaliyetlerinin önemli ölçüde artırıldığını ifade ederek, doğalgaz depolama ve FSRU yoluyla doğalgaz arz güvenliğinin güçlendirildiğini belirtti.
06.11.2017
Berat Albayrak: Elektrik Üretiminde İthal Kömürün Payını Azaltacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hattat Holding ve Eren Holding arasında gerçekleştirilen "Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü" imza törenine katılarak, bu protokolle sağlanan iş birliğinin Türkiye'nin yerli kaynakları önceleme stratejisi için önemli bir adım olduğunu söyledi.
02.11.2017
7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'na (INGAS 2017) katılarak burada bir konuşma yaptı.
01.11.2017
6. Rüzgar Enerjisi Kongresi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 6. Rüzgar Enerjisi Kongresi'nde (TÜREK) Türkiye rüzgar piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması'nın (YEKDEM) uygulandığı dönemde sektöre ciddi katkı sağladığını belirterek, "Özellikle günün ihtiyaçlarını karşılama noktasında YEKDEM 2020'de sona eriyor. Devam edecek misiniz diye soruluyor. Birinci ağızdan söylüyorum; "hayır" devam etmeyeceğiz. YEKDEM o günün koşullarında ciddi bir katkı yaptı ancak miadını doldurdu" dedi.
25.10.2017
Bakan Albayrak, Kırka Bor İşletmesinde İncelemelerde Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmelerine bağlı Kırka Bor Maden İşletmesinde incelemelerde bulundu
18.10.2017
8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu
Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası İklim ve Enerji Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nun açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu tür organizasyonların sürdürülebilir bir enerji geleceği kurulabilmesi için önemli olduğunu söyledi
13.10.2017
8. Türkiye Enerji Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Türkiye Enerji Zirvesi özel oturumunda moderatörlerin sorularını yanıtladı.
11.10.2017
MÜSİAD Vizyoner'17
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi'nde (MÜSİAD Vizyoner'17) yaptığı konuşmada, iş dünyasının değerli mensuplarının birikimlerini, değerlendirmelerini ve ekonominin geleceğine yönelik görüşlerini paylaştığı bu gibi organizasyonların büyük önem taşıdığını söyledi.
11.10.2017
Bakan Albayrak TANAP Projesi Çalışmalarının Yapıldığı Gemide İncelemelerde Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TANAP projesi Çanakkale Boğazı denizaltı geçiş çalışmalarının yapıldığı gemide incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
05.10.2017
Enerji Verimliliği Ödül Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) düzenlenen Enerji Verimliliği Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, enerji verimliliğinin Türkiye için tasarruf ve sürdürülebilirlik açısından büyük potansiyele sahip bir alan olduğunu söyledi.
28.09.2017
Türkiye'nin İlk Yenilenebilir Enerji Lisesi Eğitime Başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Eryaman'daki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk yenilebilir enerji lisesinin bu yönüyle birçok kuruma örnek oluşturacağını söyledi
26.09.2017
Bakan Albayrak : Türkiye, Azerbaycan'ın Enerji Yatırımlarını Büyütmeye Devam Edecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Azeri-Çırak-Güneşli (AÇG) petrol yataklarının üretim ve paylaşım anlaşmasının süresinin 2050 yılına kadar uzatılmasına ilişkin Bakü'de düzenlenen törende konuştu.
14.09.2017
Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi -Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye" konulu konferansta küresel politik gelişmeler ve Türkiye'nin yol haritasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.
12.09.2017
Bakan Albayrak, Sofya'da Temaslarda Bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Enerji Bakanı Temenuzkha Petkova ile Sofya'da bir araya geldi Görüşmelerde, doğalgaz ve elektrik alanındaki işbirlikleri ele alınırken, bu alanlardaki yüksek işbirliği potansiyelini harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı.
06.09.2017