Haberler

Türkiye'nin Maden Kaynaklarının Röntgeni Çekiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Ankara'da Genel Havacılık Terminali'nde düzenlenen "Havadan Jeofizik Araştırmaları Projesi" tanıtımında konuştu.

22.10.2018
Barbaros Hayreddin Paşa Çalışmalarına Devam Edecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'deki görevlerine devam edeceğini belirterek, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yaptığı tek taraflı eylemleri kabul edilebilir bulmuyoruz. Hakça bir paylaşım olmadan masaya oturup doğal kaynakların paylaşılması konusunda bir mutabakat sağlamadan bunları kabul etmediğimizi beyan etmiştik. Bu hakkı da sonuna kadar kullanacağız." dedi.
19.10.2018
Star Rafineri Hizmete Alındı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez STAR Rafineri'nin Türkiye’nin işlenmiş petrol ihtiyacının dörtte birini karşılayacağını belirterek, "Bu da cari açığımızın yıllık 1,5 milyar dolar azalmasına katkı sağlayacak. STAR Rafineri devreye girdikten sonra toplam rafinaj kapasitemiz yüzde 33 artarak yıllık yaklaşık 40 milyon tona ulaşacak. Bu da kendi öz yeterliliğimiz anlamında oldukça önemli." dedi.
19.10.2018
Basın Açıklaması
Barbaros Hayreddin Paşa Gemisinin Akdeniz’deki Sismik Araştırma Faaliyeti Hakkında Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Açıklaması
18.10.2018
Bakan Dönmez MMG 3. AR-GE İnovasyon Zirvesine Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez MMG 3. AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli teknoloji ve yüksek katma değer anlayışıyla "Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye" hedefine hızla ilerlediğini ve her projede yeniliği ve yerlileşmeyi teşvik ettiklerini anlattı.
17.10.2018
Enerji Tüketici Zirvesi Yapıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerji Tüketici Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 54 milyon elektrik ve doğal gaz abonesi, 23 milyon petrol ve akaryakıt tüketicisi ile tahmini 5 milyon kömür kullanan hane ve sanayi ile toplamda 80 milyonun biraz üzerinde noktaya hizmet veren şirketlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilişkili olduğunu söyledi.
16.10.2018
Bakan Dönmez “Türkiye 2023 Zirvesi”ne Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin son 16 yıldır her türlü iç ve dış engellemelere rağmen başarılara imza attığını ve artık bu başarıyı daha yukarı taşıma zamanının geldiğini söyledi.
15.10.2018
TKİ-TTK Maden Ruhsatları Devri İmza Töreni Yapıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "TKİ-TTK Maden Ruhsatları Devri İmza Töreni"nde yaptığı konuşmada, enerjinin son yıllardaki büyümenin motor gücü olduğunu söyledi.
11.10.2018
Akdeniz'de İlk Sondaj Bu Ay Sonunda
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 9. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında Türkiye'nin sadece cari açığın kapatılması anlamında değil, enerji teknolojilerinde de önemli adımlara imza attığını ve enerjide başlatılan AR-GE dönüşümünün Türkiye'yi önemli bir üretim üssü haline getireceğini söyledi.
09.10.2018
Elektrik Üretimine Yerli Destek
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ülkemizdeki yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimini artırma yönündeki çabalarımız sonucu yapılan hesaplamalara göre bu yılın ilk 8 ayında 500 milyon dolardan fazla doğal gaz ithalatının önüne geçerek cari açığın kapanmasına da katkı sağladık" dedi.
04.10.2018
Enerji Gelecek Dönemde Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Olacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreninde, yeni akademik yılın üniversiteye ve bütün akademik camiaya hayırlar getirmesini, başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni etti.
01.10.2018
Son 10 Yılda Türkiye’de Enerji Pazarı Yüzde 5,5 Büyüdü
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Berlin’de Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile görüştü. Bakanlar, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
21.09.2018
Bakan Dönmez: Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Tavrı Ve Duruşu Net
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin onay vermediği, rızasının olmadığı hiçbir projenin oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceklerini belirterek,
20.09.2018
Bakan Yardımcısı Tancan Gaziler İle Bir Araya Geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, 19 Eylül Gaziler Günü’nde, Bakanlıkta çalışan terörle mücadele ve 15 Temmuz gazileriyle bir araya geldi.
19.09.2018
Bakan Dönmez: Madencilikte Süreci Kısaltıp, Kırtasiyeciliği Ortadan Kaldırmak İçin Online Platform kuruyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yatırımcılarımız bulundukları her yer ve zamanda işlemlerini yapabilecek. Ayrıca elektronik madencilik hizmetlerini e-devlet üzerinden de yayımlayacağız. Böylece önemli oranda emek, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağız” dedi
18.09.2018