Haberler

21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı- ICCI-2015'in açılışında, Türkiye'deki enerji projelerinde hassas ve duyarlı davrandıklarını ifade etti.
06.05.2015
Bakan Yıldız STEAM Enerji Arenası Değişen Dinamikler Konferansına Katıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu Akdeniz doğalgazının, Mısır üzerindeki LNG tesisleri aracılığıyla dünya piyasalarına çok ciddi bir şekilde sunulabileceğini düşünmediğini söyledi.
04.05.2015
Bakan Yıldız EMD Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız Erciyes'te Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya geldi ve soruları yanıtladı.
02.05.2015
Doğalgaza, Elektriğe Herhangi Bir Zam Yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza ve elektriğe herhangi bir zam olmadığını söyledi.
27.04.2015
Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları İnşaatı Temel Atma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları İnşaatı Temel Atma Töreni'nde, bugün yeni bir sürecin başladığını belirterek, hiçbir zaman nükleer santral kurulumunda bu kadar somut ve net bir noktaya gelinemediğini söyledi.
14.04.2015
Türk ve Rus Üniversitelerinden Nükleer Eğitimde İşbirliği
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk ve Rus üniversiteleri arasında yapılan nükleer eğitimde işbirliği anlaşmalarına ilişkin, "Hem Rusya'da hem de birbirinden kıymetli üniversitelerimiz arasında yapılan bu çerçeve anlaşma, insan kaynaklarının en önemli merkezi olacak" dedi.
13.04.2015
Türkiye ile Gürcistan'dan Enerjide İş Birliği Anlaşması
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız ile Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze, Türkiye ile Gürcistan arasında enerji iş birliğini kapsayan anlaşmayı imzaladı.
09.04.2015
8. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 8. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex'in açılışında, Türkiye'nin bir dönüşümün, ilerlemenin ve gelişimin içinde olduğunu belirterek, büyüyen Türkiye'nin küçülen enerji sektörü olamayacağını vurguladı.
09.04.2015
12. Uluslararası Petroleum İstanbul Fuarı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "12. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı Petroleum İstanbul"un açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de önceki gün elektrik dağıtım sisteminde ve özellikle iletim sisteminde bir çökme olduğunu, bunu son derece önemli bulduklarını söyledi.
02.04.2015
Yerli Sismik Araştırma Gemisi "TURKUAZ" Denize İndirildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Maden Tetkik Arama (MTA) için yaptırılan yerli sismik araştırma gemisi "TURKUAZ"ın denize indirilme törenine katıldı.
28.03.2015
ENVERDER Genel Merkezi Açıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Genel Merkez Binası açılışı ve "Enerji Verimli Ürün Etiketi" tanıtımında yaptığı konuşmada, merkezin, Türkiye'nin geleceğinin oluşmasına ve enerjinin verimli ve tasarruflu kullanılmasına dönük çok önemli bir katkı koyacağını söyledi.
26.03.2015
Bakan Yıldız: “Gelecek yılın sonunda Kandil’de petrol arama planımız var”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kandil Dağı'nda petrol aranması ile ilgili, "Orada bir sükunetin olması durumunda çalışmalara başlamayı düşünüyoruz. Gelecek yılın sonunda böyle bir planlamamız var" dedi.
26.03.2015
14. Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 14. Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı'nda, petrol fiyatındaki düşüşün enerji sektöründe belirsizlik ve kararsızlıkları beraberinde getirdiğini ifade ederek, ülkelerin ham petrol varil fiyatı ile ilgili bütçelerini 2015 yılı için 100 dolar civarında bir rakam üzerinden yaptıklarını söyledi.
18.03.2015
TANAP Temel Atma Töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temeli atılan TANAP'ın güzergah ve hedefiyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bu proje başka hiçbir projenin alternatifi olmadığı gibi bu projeye alternatif başka bir proje de yoktur" dedi.
17.03.2015
Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Enerji Diyalogu Çerçevesinde AB ile Türkiye Arasında Stratejik Enerji İşbirliği Ortak Deklarasyon
Türkiye, Ortadoğu ve Hazar Bölgesindeki enerji kaynakları ile AB enerji pazarı arasında doğal bir enerji köprüsü ve enerji merkezidir (hub). Türkiye’nin bir enerji merkezi olarak daha da gelişmesi hem Türkiye’nin hem de AB’nin karşılıklı menfaatine olacaktır.
16.03.2015