Haberler

Hazar Strateji Enstitüsünün 2. Kuruluş Yıldönümü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Hazar Strateji Enstitüsünün (HASEN) 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bakanlıkta düzenlenen etkinlikte, Azerbaycan'la çeşitli enerji projeleri gerçekleştireceklerini belirtti.
11.11.2014
"Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" Paneli
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneline katıldı.
15.10.2014
TANAP Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri İmza Töreni
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imza töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile ihaleyi kazanan konsorsiyum bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.
14.10.2014
Gürcistan'da Kurulan Paravani Hidroelektrik Santrali Açıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Anadolu Grubu'nun Gürcistan’ın Ahıska bölgesindeki, Türkiye-Gürcistan sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Paravani Nehrine inşa ettiği Paravani Hidroelektrik Santrali açılış törenine katıldı
12.10.2014
Güney Kafkas Doğal Gaz Boru Hattı'nın Temeli Atıldı
Başkent Bakü yakınlarındaki Sangaçal Terminali'nde düzenlenen törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Karadağ Başbakanı Milo Çukanovic ve diğer yetkililer katıldı. Törende Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız temsil etti.
20.09.2014
Bakan Yıldız EMD Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda sunum yaptı. Enerji sektöründeki her yatırımın olabildiğince yerli kaynaklardan oluşturulması için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yıldız, üniversite-sanayi işbirliğinde daha iyi bir yapı kurulması gerektiğini vurguladı.
04.09.2014
Şahdeniz Projesi Kredi Anlaşma Töreni
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Filistin Enerji Bakanı Dr. Omer Kıttaneh bakanlıkta görüştü.
21.08.2014
Bakan Taner Yıldız, Filistin Enerji Bakanı Kıttaneh ile Görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Filistin Enerji Bakanı Dr. Omer Kıttaneh bakanlıkta görüştü.
19.08.2014
Bakan Yıldız'dan Mermere Yatırım Çağrısı
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Türkiye'nin maden ihracatının yaklaşık yarısının mermerle alakalı olduğunu belirterek, sektöre daha fazla yerli yatırım çağrısında bulundu.
18.08.2014
BTC'de 2 Milyar Varil Sevinci
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'ndan dünya piyasalarına sevk edilen petrol miktarının 2 milyar varile ulaşması dolayısıyla BTC Ceyhan Deniz Terminali'nde düzenlenen "BTC'de 2 Milyar Varil Sevinci" programına katıldı.
20.07.2014
Bakan Yıldız Türkiye İstiklal Gazilerini Kabul Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İstiklal Gazileri İstiklal Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüloğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
17.07.2014
Bakan Yıldız Türkiye Madenciler Derneğini Kabul Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen ve beraberindeki heyeti kabul etti.
14.07.2014
Bakan Yıldız: "Ülkemiz Elektrik Santrali Sayısı 1000'i Geçti.”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki elektrik santrali sayısının 1000'i geçtiğini, şu anda 1002 santralin üretimde olduğunu belirterek, "2014’ün ilk 6 ayında 2 bin 625 megavat gücünde santral devreye alındı. Devreye alınan bu santrallerin yatırım bedeli 7 milyar lira" açıklamasında bulundu.
04.07.2014
Boğaziçi Enerji Kulubü Bakanlar Oturumu
Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Boğaziçi Enerji Kulübünün bakanlar oturumunda (The Bosphorus Energy Club) "Oyun değiştiriciler: Enerji, Yatırım ve Jeopolitik" başlıklı toplantısında Türkiye ve dünya enerji gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.
27.06.2014
Enerjide Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlığın Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ve yeni internet sayfasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bilgiyi en iyi organize eden ve yorumlayan ülkelerin küresel anlamda ön plana çıktığını söyledi.
25.06.2014