Haberler

EPDK: Elektrik faturasında belirlenen oranların dışında bir artış ya da gizli zam söz konusu değil

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturasını oluşturan kalemlerde, Kurum tarafından belirlenen oranların dışında herhangi bir artış ya da gizli zammın söz konusu olmadığını bildirdi

28.08.2021
Bakan Dönmez Sinop’un Ayancık ilçesinde incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesinde inceleme yaptı ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

27.08.2021
Batı Karadeniz’de selden etkilenen bölgelere elektrik verildi
19.08.2021
Kastamonu'da selden zarar gören ilçe ve köylere elektrik verilmeye başlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kastamonu'nun selden zarar gören tüm ilçe ve köylerine bugün itibarıyla elektrik verildiğini bildirdi.

17.08.2021
Bakan Dönmez, sel felaketi yaşanan Ayancık'ta incelemede bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sinop, Kastamonu ve Bartın'da sel felaketinden etkilenen vatandaşların elektrik faturası ödemeleriyle ilgili olarak, "Selin ve afetin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen yurttaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz. Erteleme için herhangi bir belge, bilgi de istemiyoruz. Vatandaşlarımızın sözlü beyanını da dikkate alarak bu ertelemeleri yapmış olacağız." dedi.

16.08.2021
Jandarmamızın helikopteri ile jeneratörü götürdük

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sel felaketinin ardından ilk verilmesi gereken altyapı hizmetinin elektrik olduğunu belirterek, "Olayların ilk başladığı anlarda 4 ilçe merkezimiz, 395 köyde yaklaşık 38 bin hanemizin elektriği kesikken bugün an itibarıyla 100 köyümüzün altına inmiş durumda. Toplam elektrik veremediğimiz abone sayısı da 8 bin 843'e indi." dedi.

15.08.2021
Yeniköy Termik Santrali Bu sabah 06.42 itibarıyla ikinci üniteyi de devreye aldık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Muğla'daki Yeniköy Termik Santrali'nin devreye alınmasıyla ilgili dün itibarıyla hazırlıkları başlattıklarını belirterek, "Bu sabah saat 06.30 itibarıyla Yeniköy santralimizin ilk ünitesi artık çalışmaya başladı. İnşallah yarın da ikinci üniteyi işletmeye alacağız." dedi.

12.08.2021
Karadeniz'de kullanılacak doğal gaz borularının üretimine başlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2022'de Karadeniz'de tabana serilecek 169 kilometrelik boru hattı için üretimlerin başladığını bildirdi.

01.08.2021
Olup bitene tiyatro demek, bu milletin değerlerine sırt dönmektir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçtiğini belirterek, "Olup bitene tiyatro deme zavallılığını göstermek, bu milletin değerlerine sırt dönmek, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına hayasızca dil uzatmak demektir." dedi.

14.07.2021
Bakan Dönmez Bilecik'te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı Gölpazarı Kapalı Pazar Yeri ve Alışveriş Merkezi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Gölpazarı'na gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

08.07.2021
Türkiye'nin Afrika'daki yatırımlarının piyasa değeri 6 milyar dolara ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Türkiye–Angola Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 2. Toplantısı'nda, Türkiye'nin iş birliği yaptığı her ülkede kazan-kazan esasına göre hareket ettiğini söyledi.

07.07.2021
Bugüne kadar 2 güneş ve 2 rüzgar YEKA yarışmaları tamamlandı

YEKA GES-3 Sözleşme İmza Töreni'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugüne kadar 2 güneş ve 2 rüzgar YEKA yarışmalarının tamamlandığını hatırlattı.

01.07.2021
Hedefimiz, ülkede tüketilen doğal gazın yüzde 20’sini yer altında depolayabilmek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dörtyol İşletme Müdürlüğünde gazetecilere, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolama ve gazlaştırma ünitesini (FSRU) 2018 yılında, Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi'yi de yaklaşık 2 yılda tamamlayıp geçen cuma günü hizmete aldıklarını anımsattı.

28.06.2021
Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi hizmete girdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin hizmete alınan ilk doğal gaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi'nin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) transferini 29 Haziran Salı günü gerçekleştireceğini söyledi.

25.06.2021
Elektrikte kurulu gücümüzün yüzde 53'ü yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Enerji Bakanları Toplantısı'nda, Türkiye'nin, yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımına ve temiz enerji teknolojileri için yerli üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesine önem verdiğini söyledi.

24.06.2021