Haberler

Bu gaz hepimizin ve faydasını 84 milyon insanımız hissedecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den üretilecek doğal gazın piyasa koşullarına göre çok daha ekonomik olacağını belirterek, "Yıllarca petrolde, doğal gazda yerli kaynağı hasretle bekledik. Vatandaşımız müsterih olsun. Bu gaz hepimizin ve faydasını 84 milyon insanımız hissedecek." dedi.

14.06.2022
NATO PA Siyasi Komisyon ile Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz ve Akdeniz'de sismik araştırma ve sondaj çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Bulduğumuz ve bulacağımız kaynaklar Türkiye'nin ve bölgenin arz güvenliğine de ciddi oranda katkı sağlayacaktır." dedi

14.06.2022
Sakarya Gaz Sahası, dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak tarihe geçecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sakarya Gaz Sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesi olarak tarihe geçecek. 2 bin 200 metre derinliği ve 170 kilometre uzunluğuyla burada dünyanın en derin ve en uzun deniz tabanı iletim sistemini inşa ediyoruz." dedi.

13.06.2022
Doğu Akdeniz gazının da Türkiye üzerinden pazarlara ulaşmasıyla alakalı yeni adımlar atılabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz gazının da Türkiye üzerinden pazarlara ulaşmasıyla alakalı yeni adımlar atılabileceğini belirterek, "Sahip olduğumuz bu altyapı ve kaynaklarla ülkemiz yakın gelecekte Avrupa için referans fiyatın oluşabileceği bir ticaret merkezi konumuna gelecek." dedi.

09.06.2022
Karadeniz gazında kritik bir safhayı daha geride bıraktık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı taşıyacak boruları deniz tabanına yerleştirecek geminin Çanakkale Boğazı'ndan geçtiğini bildirdi

06.06.2022
7 bin 960 megavatlık güneş paneli üretimiyle Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıradayız.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kaynağın yerli, teknolojinin ithal olduğu yerde enerji bağımsızlığının olamayacağını belirterek, "Güneş enerjisinde yüzde 75, rüzgar ve biyokütle enerjisinde yüzde 65, jeotermal enerjide ise yüzde 55 oranında yerli teknoloji üretimine sahibiz." dedi.

02.06.2022
Bakan Dönmez, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisleri'nde çalışmaları inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının geçişini sağlayacak ilk boruların 10 Haziran'da kıyıdan döşenmesine başlanacağını söyledi.

28.05.2022
Karadeniz gazını karaya taşıyacak boru hattı için ilk kaynak temmuzda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını karaya taşıyacak hat için gerekli tüm boruların gelecek ay Filyos'a inmiş olacağını belirterek, "Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra temmuzda boruların deniz altına döşenmesi için ilk kaynağı vurmuş olacağız. Borular 2 bin 200 metre su derinliğinden geçecek ve toplamda da 170 kilometre uzunluğunda olacak." dedi.

27.05.2022
Yerli ve milli jeneratörde seri üretime geçilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, milli enerji teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli Ar-Ge faaliyetleri yapıldığını belirterek, "Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçiyoruz." dedi.

25.05.2022
2021, enerji verimliliğinde en yüksek yatırım ve verimliliğin sağlandığı yıl oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, en hızlı geri dönüşü olan sabit sermaye yatırımının verimlilik olduğunu belirterek, "2021, enerji verimliliğinde en yüksek yatırımın ve en yüksek tasarrufun sağlandığı yıl oldu. Yine geçtiğimiz yıl enerji verimliliği uygulamalarıyla 15,61 milyon ton karbon emisyonunu da engellemiş olduk." dedi.

20.05.2022
4. sondaj gemisi 19 Mayıs'ta Türkiye'de olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin 19 Mayıs'ta Türkiye'de olacağını belirtti.

 

16.05.2022
Madenlerimizi yüksek katma değerli uç ürün olarak satmak istiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Madenlerimizi sadece ham madde olarak değil, yüksek katma değerli uç ürün olarak satmak istiyoruz. Ham maddede 1, ara mamulde 8, tam mamulde 24 kata kadar kazandıran bir sektörden bahsediyoruz. Benim altyapım 24 kat kazanmaya müsaitken neden 1 kat ile yetinmek zorunda kalayım? Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanmaya kararlıyız." dedi.

13.05.2022
Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin kapasitesi 4,6 milyar metreküpe çıkıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük gaz keşfimizin yanında karadaki depolama tesislerimizin de kapasitelerini artırıyoruz." dedi.

09.05.2022
Gençliğin enerjisi her şeyin üzerinde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "Haluk Dursun Kütüphanesinde Gençlerle İftar" programında gençler ile bir araya geldi. 

29.04.2022
"Elektrikte 100 bin megavatı geçtik. Dünyada bu güce sahip 14 ülkeden, Avrupa'da 6 ülkeden biriyiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Elektrikte 2000'li yılların başında 30 bin megavat elektrik kurulu gücümüz vardı, bugün artık 100 bin megavatı geçtik. Dünyada bu kadar güce sahip 14 ülkeden, Avrupa'da 6 ülkeden biriyiz." dedi.

28.04.2022