Haberler

Bakan Dönmez, 2. Abdülhamid Han Türbesi'ni ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4. sondaj gemisinin ismine ilham olan 2. Abdülhamid Han'ın türbesini ziyaret etti.

13.08.2022
2023'ün ilk çeyreğinde, mart ayı içinde inşallah bu gazı karada yakmış olacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "2023'ün ilk çeyreğinde, mart ayı içinde inşallah bu gazı karada yakmış olacağız." dedi.

11.08.2022
İTÜ ZES Güneş Arabası Ankara'ya geldi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Zorlu Energy Solutions (ZES) Güneş Arabası Ekibi, "ARIBA ZES X" adlı araçla çıktıkları Türkiye turu kapsamında Ankara'ya geldi.

11.08.2022
Abdülhamid Han, Doğu Akdeniz’de arama kuyuları açacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin sondaj filosunun "en güçlüsü" olan Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'de arama kuyuları açacağını belirterek, "Biz ne haklarımızdan ne de 'Mavi Vatan'ın bir karışından vazgeçeriz." dedi.

09.08.2022
Bakan Dönmez, Bilecik'te selden etkilenen bölgelerde muhtarlarla buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde selden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek muhtarlarla koordinasyon toplantısı yaptı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

31.07.2022
Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, alanında Avrupa'daki en büyük tesis olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kapasite artırma çalışmaları tamamlandığında Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin kendi alanında Avrupa'daki en büyük tesis olacağını belirtti.

26.07.2022
Bakan Fatih Dönmez, Bandırma'da Eti Maden Bor ve Asit Fabrikalarında incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Eti Maden işletmeleri, geçtiğimiz yıl hem üretimde hem de ihracatta rekor kırdı. Yaklaşık 2,5 milyon tonluk bir satışımız söz konusu oldu. 1 milyar doların üzerinde de bir ihracat gelirimiz oldu." dedi.

26.07.2022
Akkuyu NGS'nin dördüncü reaktörünün temeli atıldı

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (ROSATOM) Genel Müdürü Alexey Likhachev, Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinin inşasının başlamasıyla Türkiye'nin güvenle ulusal nükleer enerjinin gelişmesi yoluna girdiğini söyledi.

21.07.2022
Bakan Fatih Dönmez, Adana'da yeni petrol keşiflerine işaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana'da yeni keşfedilen petrol sahalarını ziyaret ederek, benzer yapıya sahip alanlarda keşif ve üretim amaçlı çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.
Bakan Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın petrol keşfini açıkladığı Soysalı Mahallesi kırsalındaki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Çukurova üretim sahasını ziyaret etti, TPAO yetkililerinden bilgi aldı.

07.07.2022
Abdülhamid Han sondaj gemisinin ilk görev yerinin Akdeniz olması bekleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisinin ilk görev yeri için 5-6 alternatifin görüşüldüğünü belirterek, "Bir ay daha sabredeceğiz inşallah. Görev yeri büyük olasılıkla Akdeniz olur." dedi.

06.07.2022
Bakan Dönmez, Beylikova nadir toprak elementi sahasını inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'in Beylikova ilçesinde havacılık, savunma, uzay sanayi, biyomedikal gibi alanlarında kullanılan nadir toprak elementleri keşfinin yapıldığı sahada inceleme yaparak, "Yıllık 570 bin ton cevheri işleyeceğiz. Bu işlenen cevherden 10 bin ton nadir toprak oksidi elde edeceğiz. Ayrıca yine 72 bin ton barit, 70 bin ton florit, 250 ton toryum ki özellikle toryumun altını çizmek istiyorum, yeni nükleer teknolojilerde yeni yakıt olarak önümüze büyük fırsatlar, imkanlar sunacak bir elementten, madenden bahsediyoruz. Yine bu sahamızın içerisinde 250 ton toryum üretilebilir hale gelecek." dedi.

01.07.2022
Isı yalıtımıyla yüzde 35 tasarruf mümkün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi”ne başvurular bugün başladı.

30.06.2022
Hidrojende yol haritası yakında kamuoyuyla paylaşılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son dönemde hidrojen teknolojilerinde önemli adımlar atıldığını belirterek, "Türkiye'nin hidrojen teknolojileri yol haritasını yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Hidrojen üretimi, depolama, dağıtımı uygulamalarıyla hidrojen kullanımını içeren 5 başlık 50 eylemden oluşan strateji belgemiz, hidrojen değer zinciri oluşturulması yönünde atacağımız adımların yönünü belirleyecek." ifadelerini kullandı.

27.06.2022
Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerjide yeni teknoloji yatırımlarının önemli olduğunu belirterek, 2030'a kadar elektrikli araçlar ile dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için toplamda 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılacağını bildirdi.

16.06.2022
Bu gaz hepimizin ve faydasını 84 milyon insanımız hissedecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den üretilecek doğal gazın piyasa koşullarına göre çok daha ekonomik olacağını belirterek, "Yıllarca petrolde, doğal gazda yerli kaynağı hasretle bekledik. Vatandaşımız müsterih olsun. Bu gaz hepimizin ve faydasını 84 milyon insanımız hissedecek." dedi.

14.06.2022