Haberler

"Üretimi tamamlanan maden sahalarını yeniden doğaya kazandırıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Burdur'da Maden Sanayii İşverenleri Sendikası (MASİS) maden rehabilitasyon alanında fidan dikti, mermer işçileriyle bir araya geldi. Mermer şantiyesinde düzenlenen programda konuşan Dönmez, ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmasının açılışı vesilesiyle Burdur'da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

18.12.2021
Rüzgar enerjisi sektöründe yerli üretimin payı yüzde 65'e ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgar enerjisi sektörünün yüzde 65 yerli üretim oranıyla enerji teknolojilerinin yerlileşmesinde ilk sıralarda yer aldığını belirterek, "Rotor kanadı, türbin kulesi, bağlantı elemanları ve jeneratör parçaları gibi pek çok ekipman artık ülkemizde üretiliyor. Yaklaşık 15 bin kişi rüzgar enerjisi sektöründe istihdam ediliyor." dedi.

15.12.2021
Doğal gazda kışın sıkıntı yaşanmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz konusunda gelecek yılın planlarının yapıldığını ve kışa hazırlıklı olunduğunu belirterek, "Uzun dönemli doğal gaz kontratlarımız bizi büyük ölçüde rahatlatıyor. Ek talep için ekstra anlaşmalar yaptık. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamayız." dedi.

13.12.2021
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık çalışanlarıyla buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir araya geldiği bakanlık çalışanlarının görüş, öneri ve taleplerini dinledi.

10.12.2021
“2022 yılının baharında Karadeniz'in tabanına boruları yerleştirerek ilk kaynağı yapacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki gaz sahasında 2022 yılının baharında boruları yerleştirerek ilk kaynağı yapacaklarını, 2023 yılında günlük 40 milyon metreküp doğal gazın iletim sistemine aktarılacağını söyledi.

07.12.2021
Fatih sondaj gemisi 2022'nin ilk çeyreğinde yeni arama kuyusu kazacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Fatih sondaj gemisiyle 2022'nin ilk çeyreğinde bir arama kuyusu daha kazılacağını belirterek, "2022 içinde tüm kuyularda üretim öncesi tamamlama operasyonlarını bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

25.11.2021
Karadeniz'de su altına döşenecek borularda ilk kaynak 2022'nin baharında yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda mühendislik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "2022'nin baharında suyun altına boruları yerleştirerek ilk kaynağı yapacağız." dedi.

22.11.2021
"KKTC'nin enerji arz güvenliğine yönelik ihtiyaç duyduğu projelere destek olmaya devam edeceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) enerji arz güvenliğine yönelik ihtiyaç duyduğu projelere destek olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da KKTC'deki soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

21.11.2021
Türkali-2 kuyusu Rezervuar-1 testi, günlük 650 bin metreküp akışla devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan Türkali-2 kuyusu Rezervuar-1 testinin, günlük 650 bin metreküpe yükselen akışla devam ettiğini bildirdi.

20.11.2021
Bakan Dönmez Bakanlık Çalışanları ile Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlığa bağlı genel müdürlüklerde görevli çalışanlarla bir araya geldi.

18.11.2021
Türkiye dördüncü sondaj gemisini filosuna kattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerinin ardından dördüncü sondaj gemisini de filosuna kattığını bildirdi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerinin ardından dördüncü sondaj gemisini de filosuna kattığını bildirdi.

17.11.2021
Türkiye'nin maden ihracatı 9 ayda yüzde 48 arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin maden ihracatının ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artarak 4,38 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.

16.11.2021
Bakan Dönmez, Cezayir'deki entegre demir çelik tesisini ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk özel sektörünün Cezayir'de yaptığı yatırımların yaklaşık 5 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Görüşmelerimiz ve yaklaşımlar bize gösteriyor ki bu bölge bizlerle çalışmak, iş yapmak istiyor." ifadesini kullandı.

12.11.2021
Türkiye-Cezayir Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ve Cezayir arasında 30 yıldan fazla süredir devam eden sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) anlaşmasının 2024'te sona ereceğini belirterek, "Mevcut kontratın uzatılması ve kapasitenin artırılması da dahil olmak üzere, diğer ticari konular ve yeni iş birliği alanları konularındaki görüşmelerimiz olumlu seyrediyor." dedi.

11.11.2021
Bakan Dönmez Cezayirli mevkidaşı ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Muhammed Arkab ile görüştü.

10.11.2021