Haberler

"Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektrikleri kendi elleriyle kesmişler"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektriğin borç nedeniyle kesik olmadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu’nun ziyaret saati olan 18.18-21.31 arası birileri elektrikleri kesmiş. Dağıtım şirketine sorduk nedir bu kaynağın kesintisi dedik. Bizden kaynaklı bir kesinti değil dediler. Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler yok demek için ziyaret saati elektrikleri kendi elleriyle kesmişler." dedi.

27.04.2022
2023'ten sonra yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerjiden ulaştırmaya, sağlıktan eğitime kadar ülkemiz temel altyapı sorunlarını büyük oranda tamamladı. 2023'ten sonra yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." dedi

26.04.2022
Dünyada 100 bin megavatın üzerinde kurulu gücü olan ülke sayısı 14. Bunlardan biri de artık Türkiye.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kurulu gücünün 100 bin megavatı aştığını belirterek, "Dünyada 100 bin megavatın üzerinde kurulu gücü olan ülke sayısı 14. Bunlardan biri de artık Türkiye. Avrupa'ya baktığımızda 100 bin megavatı geçen 6 ülke arasındayız." dedi.

22.04.2022
Yatırımları, projeleri büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yatırımları, projeleri büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Karadeniz gazının 2023'e yetişmesi için de büyük bir gayret içerisindeyiz. Geçtiğimiz hafta Yavuz sondaj gemisini kuyubaşı ekipmanı başta olmak üzere deniz tabanına indirilecek kontrol ekipmanlarını ve sistemlerini yerleştirmek üzere Türkali-2 kuyusuna uğurlamıştık. 65 ton ağırlığında 6 metre yüksekliğinde kuyu başı ekipmanından bahsediyoruz. Bu gemi lokasyonuna ulaşıp, kuyubaşı vanasını sağ salim indirdik." dedi.

21.04.2022
"2022, bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü yıl olacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, borda uç ürün ve yüksek teknoloji çalışmalarının sonuçlarının alınmaya başladığını belirterek, "2022, bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacak. Bor karbür tesisimiz devreye girecek. Ayrıca ferro bor tesisi ve tam kapasite üretim yapacak yeni yerli lityum tesislerimizin temelini atacağız." dedi.

20.04.2022
Bakan Dönmez, Yavuz Sondaj Gemisini Uğurladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bugün de yaklaşık 6 aylık bir hazırlığın ardından Yavuz Sondaj Gemimizi Karadeniz'deki ilk görevine uğurlayarak sahadaki faaliyetlerimize önemli bir ivme daha kazandırmış olacağız." dedi.

08.04.2022
Elektrik ve doğal gaz faturalarında destekler devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni düzenlemelerle enerji faturalarına yapılan desteklerin devam ettiğini belirterek, "Bugüne kadar elektrik ve doğal gaz faturalarına 100 milyar liralık bir destek sağladık. Bu sübvansiyon bu yıl da devam edecek." dedi.

 

31.03.2022
"Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" ödüllerini aldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin en büyük projelerinde kadınların imzası olduğunu belirterek, "Enerji sektöründe bilinen algıları sizlerin desteğiyle ve katılımıyla değiştireceğiz. Eğer sizler de bunun bir parçası olursanız gelecek nesillere de enerji sektörünün yolunu açmış olacağız." dedi.

25.03.2022
Bakan Dönmez, Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Bakanlar Toplantısı'nda Türkiye olarak enerji güvenliğinin şu an dünyanın en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunun altını çizdiklerini belirtti.

24.03.2022
Yavuz Sondaj Gemisi 4 Nisan'da Karadeniz'de yeni görev için demir alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz Sondaj Gemisi'nin 4 Nisan'da Karadeniz'de çok kritik göreve çıkacağını bildirdi.

22.03.2022
Bakan Dönmez, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar jürisiyle buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar jürisiyle bir araya geldi.

 

19.03.2022
Kalıcı yaz saati uygulamasıyla 9,2 milyar lira vatandaşın cebinde kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kalıcı yaz saati uygulamasıyla bugüne kadar yaklaşık 8,3 milyar kilovatsaat tasarruf sağlandığını bunun da yaklaşık 9,2 milyar liraya denk geldiğini bildirdi.

17.03.2022
Bakan Dönmez, üniversiteli gençlerle bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2030'da Türkiye'de yaklaşık 1 milyon elektrikli veya hibrit otomobilin yollarda olacağını ve bunun için altyapının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

16.03.2022
"İsrail'den gelebilecek gazı rahatlıkla taşıyabiliriz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İsrail'e nisan ayında ziyarette bulunabileceğini belirterek, "Bizim topraklarımızda zaten ulusal iletim sistemimiz var. (İsrail gazının) Bir kısmı oradan rahatlıkla transfer edilebilir. Ama ileride daha yüksek hacimlerde bir miktarın taşınması gündeme gelirse, belki ilave boru hatları da yapmak gerebilir. Ama ilk etapta oradan gelebilecek bir gazı rahatlıkla hem ülke içerisinde hem yurt dışında taşıyabiliriz." dedi.

12.03.2022
Karadeniz'deki gaz rezervi, konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için sondaj çalışmaları, nükleer santraller ve yenilenebilir enerji gibi seçenekleri kullandığını belirterek, "Karadeniz'de ülke olarak gurur duyacağımız çalışmalara imza atıyoruz. 540 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi bulduk ve bu gazı 2023'ün ilk çeyreğinde sisteme dahil edeceğiz. Bu gaz rezervi, tüm Türkiye'deki mesken ve konutların 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte." dedi.

08.03.2022