Haberler

Keşfin ateşini Akdeniz'de de yakmaya kararlıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sondaj filomuzun en güçlüsü Abdülhamid Han'ı Akdeniz'de Yörükler-1 kuyusuna gönderdik. Gemimizdeki tüm personelimiz canla başla çalışıyor. Tek amaçları var yeni bir keşif, yeni bir müjde. İnşallah umutluyuz. Rabb'im nasip ederse güzel haberleri milletimizle paylaşacağız. Keşfin ateşini Akdeniz'de de yakmaya kararlıyız." dedi.

11.09.2022
“Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah." dedi.

10.09.2022
Güneş paneli üretimi yıllık kapasitesinde dünyada dördüncü sıradayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'de şu anda güneş paneli üretimi yıllık kapasitesi 7 gigavat. Başka bir ifadeyle 7 bin megavata ulaştı. 7 bin megavat ne demek? Dünyada dördüncü sıradayız. Dün sıfırdık, bugün dördüncü sıradayız. Şimdi AYDE'nin ve diğer tesislerin devreye girmesiyle inanıyorum ve iddia ediyorum ki 2023'ün sonunda dünyada üçüncü sıraya oturacağız." dedi.

10.09.2022
Bakan Dönmez, çiftçiye temiz kaynaktan elektrik sağlayacak MOBİTEM'i inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçilere destek olmak için Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) tarafından taşınabilir güneş paneli uygulaması MOBİTEM'in geliştirildiğini belirterek, "Çiftçimize yeni bir alternatif sunmuş olacağız böylece elektrik enerjisini bedavaya üretmiş olacaklar." dedi.

07.09.2022
Doğal gaz ve elektrikte sübvansiyon devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gazda yüzde 80, elektrikte ise birinci kademede yüzde 50 sübvansiyon yapıldığını belirterek, "Geçen yıl 100 milyar lira civarında bir sübvansiyon bedeli ortaya çıkmıştı. Bu sene bu neredeyse ikiye katlanabilir. Küresel anlamda yaşanan fiyat artışlarından vatandaşımızın en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

06.09.2022
Bakan Dönmez, Petronas Başkanı Mohd Bakke Saleh ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Malezya'nın devlete ait petrol ve gaz şirketi Petronas'ın başkanı Mohd Bakke Saleh ile bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

03.09.2022
Bakan Dönmez, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nın ilk oturumu olan "Küresel Ekonomi ve Enerji Görünümü"nde konuşma yaptı

02.09.2022
Temmuz yenilenebilirde rekorların ayı oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temmuzda rüzgardan ve güneşten elektrik üretiminde rekor kırıldığını bildirdi.

 

31.08.2022
Maden ihracatında yeni rekor geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin maden ihracatında geçen yıl rekor kırıldığını belirterek, "Veriler gösteriyor ki bu yıl da maden ihracatında yeni bir rekor geliyor." ifadesini kullandı.

29.08.2022
Ordu'da ve Ünye'de keşif amaçlı birer kuyu planlıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Daha önce yapmış olduğumuz sismiklerden verileri değerlendirdik. Ordu'da ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz keşif amaçlı. Bunu da programa aldık." dedi.

26.08.2022
Körfez mesaisi "verimli" geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin verimli geçtiğini bildirdi.

25.08.2022
Bakan Dönmez'in Körfez'de ikinci durağı Katar oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad Sherida Al-Kaabi ile görüştü.

24.08.2022
Bakan Dönmez, Ummanlı mevkidaşı ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman Enerji ve Maden Bakanı Salim Al Aufi ile görüştü.

23.08.2022
Yüzyılın keşfinde 2 yılı geride bıraktık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de yapılan doğal gaz keşfinde 2 yılın geride kaldığını belirterek, "Yüzyılın enerjisi için bütün enerjimizle çalışmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

22.08.2022
Karadeniz gazı, "rekorların projesi" olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin ardından geçen 2 yılda projede çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Şu ana kadar sorunsuz ilerleyen proje, gelecek yıl gazın ulusal sisteme bağlanmasıyla, dünyada kendi alanında bu kadar kısa sürede biten proje olarak rekorlar kitabına girmiş olacak." dedi.

20.08.2022