Haberler

Bakan Dönmez 2. Cezayir Yatırım Konferansı’na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazar Havzası, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’nun doğal kaynaklarının Avrupa pazarlarına ulaştırılması durumunda Türkiye’nin güvenilir bir partner ve güvenli bir güzergâh olarak öne çıkacağını söyledi.

09.11.2022
Bakan Dönmez, Cezayirli mevkidaşı ile enerji ve ekonomik ilişkileri görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Muhammed Arkab ile madencilik, enerji ve ekonomi alanındaki ilişkileri ele aldı

09.11.2022
Türkiye'nin 3. nükleer santrali için Trakya'da yer tespit çalışmaları başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 3. nükleer santrali için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin enerji talebini planlama çalışması yapıyoruz. Trakya'da yer tespiti çalışmaları devam ediyor." dedi.

08.11.2022
Bakan Dönmez, Ardahan'da enerji politikasını anlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını attıklarını ve yılsonuna kadar yol haritalarını netleştireceklerini bildirdi.

04.11.2022
Türkiye'nin gaz ticaret merkezi olması için izlenecek yol haritası yıl sonuna kadar netleşecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin gaz ticaret merkezi olması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz." dedi.

25.10.2022
BASIN AÇIKLAMASI

19 Ekim 2022 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan “Patlamadaki 15 Dakikalık Karanlık” başlıklı haberlerde geçen ifadeler üzerine aşağıda yer alan açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

19.10.2022
Bakan Dönmez, Amasra'daki maden kazası konusunda Meclisi bilgilendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) son 12 yılda yaptığı yaklaşık 677 milyon liralık yatırımın yüzde 33'ünün iş güvenliğine ayrıldığını belirterek, "TTK'nın 5 müessesesinden en küçüğü olan Amasra Müessesemize aynı yıllar arasında 77 milyon liralık yatırım yapıldı." dedi.

18.10.2022
Yangın söndürülmek üzere, giderek şiddeti azalıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi.

17.10.2022
Yangın büyük oranda kontrol altına alındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağındaki patlamanın ardından bir galeride kısmen yaşanan yangına ilişkin, "Yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Yangının soğutulmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

15.10.2022
Bakan Dönmez: "İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden kazasına ilişkin, "Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde." açıklamasında bulundu.

14.10.2022
Türkiye, yaptığı yatırımlarla enerji güvenliğini sağlamıştır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa’da enerji alanında kış dönemine ilişkin tedirginlik yaşandığını belirterek, “Türkiye, arz ve enerji güvenliği açısından teknik altyapısına yapmış olduğu yatırımlarla bu sorunu gündemden çıkarmıştır.” dedi.

12.10.2022
Komşu ülkelerdeki gazın Batı'daki pazarlara ulaştırılmasında kritik roller üstlenebiliriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı'daki pazarlara ulaştırılmasında kritik rol üstlenebileceğini belirterek, "Son zamanlarda pek çok Güneydoğu Avrupa ülkesi gaz taleplerini karşılayabilmek için ülkemizle yoğun temaslarda bulunmaktadır." dedi.

11.10.2022
TANAP'ın kapasitesi iki katına çıkarılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) kapasitesinin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki görüşmeler neticesinde iki katına çıkarılmasına karar verildiğini belirterek "Şu anda TANAP yılda 16 milyar metreküp gaz taşıyor. İnşallah bu kapasiteyi kısa süre içinde iki katına, yani 32 milyar metreküpe çıkarmış olacağız." dedi.

06.10.2022
Yerli kömürden hidrojen üretimi masada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hidrojenin yakıt olarak kullanımının ana hedeflerden biri olarak belirlendiğini, yerli kömürden hidrojen üretiminin de bu konuda ilerleme sağlanabilecek alanlardan biri olduğunu belirterek, "Şimdilik bu konudaki maliyetler yüksek ama bu alandaki teknoloji geliştikçe zaman içinde daha erişilebilir bir maliyet noktasına ulaşacağız." dedi.

05.10.2022
Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek kablo gemisi, İstanbul Boğazı'na geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'nda kabloları denizin tabanına döşeyecek geminin İstanbul Boğazı'na geldiğini bildirdi.

30.09.2022