Haberler

Bakan Dönmez, Osmaniye'de çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, AFAD tarafından kurulan çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti

13.02.2023
Doğal gaz ve elektrik faturalarının tahsilatı ertelenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlardan elektrik ve gaz faturalarının tahsilatıyla ilgili sorular geldiğini belirterek, "Tabii olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Doğal olarak bu faturaların tahsilatını da erteliyoruz." dedi.

09.02.2023
Akaryakıtla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilin etkilendiği depremler sonrası bölgedeki rafinerilerde ve depolarda akaryakıtla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, "Ancak aşırı talebe bağlı olarak bazı akaryakıt istasyonlarının önünde yığılmalar meydana geldi. Bazı ödeme cihazlarıyla ilgili sorunlar bize intikal etti. Dağıtım şirketleriyle, bayileriyle görüşerek vatandaşın bu talebinin süratle yerine getirilmesiyle ilgili talimatlarımızı yaptık." dedi

06.02.2023
Aydın'a 19 yılda 6 milyarlık enerji yatırımı yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son 19 yılda enerji alanında Aydın'a 6 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

04.02.2023
"Türkiye, AB'nin arz güvenliğinin artırılması için en uygun güzergah"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'nin (AB) arz güvenliğinin artırılması için en uygun güzergah ve en güvenilir liman konumunda bulunduğunu belirterek, Güney Gaz Koridoru'nu yeşil enerjinin taşınabileceği bir koridora dönüştürebilmek adına da her türlü ortaklığa ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

03.02.2023
Yakın bölgelerdeki enerji kaynaklarının Türkiye'ye gelmesi için çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Karadeniz ve Orta Asya bölgesindeki kaynakların Türkiye'deki gaz ticaret merkezinde bir araya gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Hazar ve Balkan coğrafyalarını bir araya getiren Güney Gaz Koridoru'nda da bu yöndeki hedeflerimizi güçlendirecek yeni adımlar atmayı planlıyoruz." dedi.

02.02.2023
Fiyatlardaki düşüş seyrederse Mart ayı içerisinde bir indirim olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir düşüşten yararlanmış olacaklar. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir." dedi.  

30.01.2023
Bakan Dönmez, "Keşfin Ateşi" belgeselinin galasına katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı "Keşfin Ateşi" belgeselinin İstanbul'daki galasına katıldı.

30.01.2023
Toptan elektrik fiyatlarında şubat itibarıyla yüzde 15-16'lık gerileme olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son aylarda piyasalarda doğal gaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından düşüşün yansıtıldığını kaydederek, bu gelişmeyle şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini belirtti.

28.01.2023
Son 20 yılda maden ihracatımızı yaklaşık 10 kat artırdık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "2022 yılında 6,5 milyar dolarlık madencilik ihracatıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Son 20 yılda maden ihracatımızı yaklaşık 10 kat artırdık." dedi.

27.01.2023
Bakan Dönmez Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde incelemede bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz projesinin, Türkiye'nin enerjide bağımsızlık hikayesinin en önemli aktörlerinden birisi olacağını bildirdi.

20.01.2023
Bakan Dönmez, "Türkiye'nin Ulusal Enerji Planı"nı tanıttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik kurulu gücünü 2035'te 189 bin 700 megavata yükselteceklerini belirterek, "Elektrolizörlerin temiz enerji kaynaklarına entegre edilmesiyle hidrojen üretilmesi mümkün. Elektrolizör kurulu gücümüzü 2030'da 2, 2035'te 5 ve 2053 yılında 70 gigavata çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

19.01.2023
Bakan Dönmez, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

18.01.2023
Bakan Dönmez Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde incelemede bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart sonuna kadar Karadeniz gazını milletin kullanımına sunmayı hedeflediklerini söyledi.

06.01.2023
Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Ekonomi Bakanı Kreshnik Bekteshi ile bir araya geldi.

04.01.2023