Haberler

Bakan Dönmez, yeni doğal gaz keşfine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Gaz Sahası'nda yeniden değerlendirme yapıldığını belirterek, DeGolyer & MacNaughton firmasının yaptığı çalışma sonucu sahadaki ilave miktarla birlikte rezerv büyüklüğünün 710 milyar metreküpe ulaştığını söyledi.

27.12.2022
2022 yılı itibarıyla toplam 40 şirket arama-üretim faaliyetlerinde bulunuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son 21 yılda Türkiye Petrolleri ile özel sektör tarafından petrol arama ve üretim faaliyetlerine 15 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, "2022 yılı itibarıyla 30'u yerli, 10'u yabancı toplam 40 şirket arama-üretim faaliyetlerini halihazırda devam ettiriyor." dedi.

22.12.2022
Yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada 12. Sıradayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5. dünyada 12. sırada olduğunu söyledi.

20.12.2022
Arkası gelecek, bizi izlemeye devam edin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklamıştı. Şırnak bölgesinde önemli bir petrol rezervinin keşfine imza atmıştık. Arkası gelecek, bizi izlemeye devam edin." dedi.

19.12.2022
Bakan Dönmez, evine doğal gaz verilen aileyi ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mardin'in Ömerli ilçesinde evine doğal gaz verilen aileye misafir oldu.

18.12.2022
Bakan Dönmez Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ne Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, 7 uluslararası doğal gaz boru hattı, 4 LNG tesisi, 2 yer altı doğal gaz depolama tesisiyle, enerjide merkez ülke olma hedefini gerçeğe dönüştürecek bütün argümanlara sahip olduğunu belirtti.

16.12.2022
"Bu yıl doğal gaz tüketimi geçen yıla göre yüzde 10-12 daha az olur"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payının bu yıl daha yüksek olduğunu belirterek, "Bu yıl doğal gaz tüketimi geçen yıla göre yüzde 10-12 daha az olur." dedi.

13.12.2022
Bakan Dönmez Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Enerji Bakanları Toplantısına Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasındaki enerji iş birliğinin daha da gelişmesi gerektiğini belirterek "Üçlü mutabakat zaptı kapsamında, Türkmen doğal gazı da dahil olmak üzere bölge kaynaklarının uzun dönemli tedariki için çalışmayı kararlaştırmış bulunuyoruz." dedi.

13.12.2022
Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisinin genişletilmiş fazı gelecek hafta açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisinin 4,6 milyar metreküplük genişletme fazının tamamlandığını belirterek, "İnşallah önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

08.12.2022
Ekim itibarıyla Avrupa ülkeleri arasında en ucuz doğal gaz sağlayan üçüncü, elektrikte ise dördüncü ülkeyiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ekim itibarıyla Avrupa ülkeleri arasında meskenlerde vatandaşlarına birim enerji başına en ucuz doğal gaz sağlayan üçüncü, elektrikte ise dördüncü ülke konumundayız." dedi.

07.12.2022
Şırnak'taki petrol keşfi karadaki en büyük keşiflerden biri olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Şırnak'ta yapılan petrol keşfine ilişkin "Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var." dedi.

06.12.2022
Şanlıurfa'da doğal gaz verilen ilçe sayısı 9'a çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde doğal gaz arzı töreni sonrası konuk olduğu aileyle "doğal gaz ateşinde demlenen" çayı içti.

04.12.2022
Bakan Dönmez madencilerle buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Kömür İşletmeleri'nde (TKİ) madencilerle bir araya geldi.

01.12.2022
Enerjide Filistin ile iş birliğini geliştirmeye hazırız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteğin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Filistinli kardeşlerimizin en temel gereksinimlerinden biri olan enerjide, yaşadığı sorunların çözümüne katkı sunmaya ve başta elektrik olmak üzere, enerji sektörünün tüm boyutlarında Filistin ile iş birliğimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim." dedi.

29.11.2022
Bakan Dönmez Konya’da doğal gaz arz törenine katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Konya'nın Altınekin, Emirgazi, Yunak, Tuzlukçu ve Hadim ilçeleri doğal gaz arz törenine katıldı.

26.11.2022