Haberler

Bakan Dönmez, yeniden ders başı yapılan İskenderun'da okul ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle verilen aranın ardından yeniden eğitim öğretime başlanan Hatay'ın İskenderun ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerle buluştu

03.04.2023
Bakan Dönmez, İskenderun'da depremzedelerle iftarda buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremzedelerle iftar yaptı.

 

02.04.2023
İnşallah ramazanın son günü Filyos'ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah ramazanın son günü Filyos'ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz." dedi.

Bakan Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sağanak ve lodos nedeniyle bir kısmı su altında kalan sahil şeridinde incelemenin ardından Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce İskenderun Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

01.04.2023
Bakan Dönmez, Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları Toplantısı’na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye olarak Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleriyle her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

31.03.2023
Türkiye'ye 1,4 milyar dolar ceza söz konusu değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ve Irak arasında Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Merkezi (ICC) nezdinde görülen davada, "Türkiye'ye 1,4 milyar dolar ceza verildiği" iddiasına yönelik, "Böyle bir rakamda ceza söz konusu değil. Büyük kapsamlı bir rapor var ve ona bağlı bazı yaptırımlar söz konusu. Tek taraflı yaptırım yok." dedi.

29.03.2023
BASIN AÇIKLAMASI (Tahkim Davası)

Ülkemiz ile Irak arasında Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Merkezi (ICC) nezdinde görülen dava hakkında Irak’ın tahkim davasını kazandığı haberlerinden sonra kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

28.03.2023
BASIN AÇIKLAMASI

Son dönemde bir kısım sosyal medya hesapları ve internet siteleri üzerinden Bakanlığımız ilgili kuruluşlarından Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirket hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimlerinde bulunulmaktadır. Sayın Bakanımız, BOTAŞ Genel Müdürü ve TPAO Genel Müdürü başta olmak üzere, toplum tarafından tanınan isimlerin görüntüleri kullanılarak yapılan paylaşımlar, mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. 

24.03.2023
Afetlere daha dirençli kentler oluşturacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay'da depremlerden sonra yürütülen çalışmalara ilişkin "Altyapı, üstyapı ne gerekiyorsa yapacağız ve afetlere daha dirençli kentler oluşturacağız." dedi.

24.03.2023
Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının nisanda Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne getirileceğini bildirdi.

22.03.2023
Orta ve ağır hasarlı olan vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğal gaz faturaları silindi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremde evi ve/veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı olan vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğal gaz faturalarının silindiğini belirterek, "Elektrikte 3,13 milyar lira, doğal gazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarı 4,08 milyar lira." ifadesini kullandı.

21.03.2023
Bor karbür üretiminde dünyada 5'inci ülke olarak Türkiye de var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete geçirilen bor karbür yatırımına ilişkin, "Yıllık 1000 ton kapasiteye sahip bor karbür tesisiyle ülkemiz bu alanda dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyor. 4 ülke vardı bu ürünü üreten. Şimdi artık 5'inci ülke olarak Türkiye de var." dedi.

 

19.03.2023
Bakan Dönmez, depremden etkilenen İskenderun'da esnafı ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde esnafla bir araya geldi.

16.03.2023
Bakan Dönmez, KKTC'nin Hatay'a konteyner göndermeye devam ettiğini bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan KKTC Konteyner Kent geçici barınma alanını ziyaret etti.

Dönmez, KKTC Konteyner Kent alanında yaptığı açıklamada, KKTC Başbakanı Üstel'e Türkiye'ye destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

15.03.2023
Bakan Dönmez, İskenderun'da depremzedelerin barınacağı gemiyi inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremzedelerin geçici olarak barınması için İskenderun Limanı'na yanaşan Karadeniz Holding'e ait Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan gemisinde incelemelerde bulundu.

10.03.2023
Bakan Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının nisan ayı sonunda devreye alınmasının öngörüldüğünü bildirdi.

08.03.2023