Haberler

Bakan Bayraktar Moskova’da düzenlenen Rus Enerji Haftası’na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Teknolojik egemenlik ve düşük karbon enerjisi: Geleceğe bakmak" başlıklı oturumda konuştu.

11.10.2023
Bakan Bayraktar NTV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ilk reaktörünün devreye alınmasına ilişkin, "Önümüzdeki yıl inşallah Cumhuriyetimizin 101'inci yılı, '29 Ekim 2024' diye bir tarih hedefimiz var." dedi.

 

05.10.2023
Bakan Bayraktar, BAE'li yetkililerle görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Abu Dabi ziyaretinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümet yetkilileriyle enerji anlaşmalarına yönelik temaslarda bulunduğunu belirtti.

03.10.2023
“Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı hafta içinde faaliyete geçecek”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nı bu hafta içinde faaliyete geçireceklerini bildirdi.

02.10.2023
Bakan Bayraktar Azerbaycan-Türkiye 3. Enerji Forumu’na Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında elektrik enerjisi ithalat ve ihracat altyapısının oluşturulmasını amaçlayan Türkiye-Azerbaycan Enterkonneksiyonu Projesi kapsamındaki faaliyetlerin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile AzerEnerji tarafından bugün imzalanacak yol haritasıyla hayata geçirileceğini bildirdi.

29.09.2023
“Yeni dönem enerji stratejimiz içinde nükleer enerji önemli bir yer tutuyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rolls-Royce Group ile nükleer enerji alanında küçük modüler reaktörlere (SMR) ilişkin işbirliği konusunu görüştüklerini bildirdi.

27.09.2023
Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS inşaat sahasında incelemede bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşat sahasını ziyaret etti.

26.09.2023
Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın temelini attı.

25.09.2023
Bakan Bayraktar, UAEA 67. Genel Kurulu'na video mesaj gönderdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nükleer enerjinin 2053'e kadar karbon nötr hedefine ulaşmada hayati rol oynayacağını belirterek, "Türkiye, Ulusal Enerji Planı çerçevesinde 2035'e kadar enerji portföyüne 7,2 gigavat, 2050 sonuna kadar 20 gigavattan fazla nükleer enerji kapasitesi eklemeyi planlıyor." ifadesini kullandı.

25.09.2023
“Türkiye'nin nükleer enerjide önceliği daha fazla teknoloji transferi ve yerlileştirme”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya, Çin ve Güney Kore ile yürütülen nükleer santral görüşmelerine ve Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

15.09.2023
Türkiye Taşkömürü Kurumuna 2 bin işçi alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumuna ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapılacağını açıkladı.

08.09.2023
"Türkiye-Japonya Enerji Forumu"nun başlatılmasına ilişkin Ortak Bildiri’yi imzaladık

Türkiye ile Japonya arasında enerji alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenmesi planlanan "Türkiye-Japonya Enerji Forumu"nun başlatılmasına ilişkin "Ortak Bildiri" imzalandı.

05.09.2023
Bakan Bayraktar, İsrailli mevkidaşı ile "enerji işbirliğini" görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İsrail Enerji Bakanı Israel Katz ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

03.09.2023
"Gabar'da bugün itibarıyla 20 bin varil üretime çıkmış durumdayız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TRT Haber’de enerji gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

28.08.2023
"Türkiye'nin enerji alanındaki atılımları devam ediyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Alkhorayef ve beraberindeki heyet ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrası iki ülke arasında madencilik alanında bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

28.08.2023