Haberler

Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi yola çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, denizlerde hidrokarbon aramalarında kullanılacak dördüncü sondaj gemisinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını bildirdi.

07.03.2022
Soruşturma sonucuna göre şirkete gereken tüm yaptırımları uygulayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin, "Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine asla izin veremeyiz. Soruşturma sonucuna göre şirkete gereken tüm yaptırımları uygulayacağız." dedi.

04.03.2022
Bakan Dönmez, 4. sondaj gemisinin 1-2 ay içinde Türkiye'de olacağını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de bulunan Sakarya gaz sahasında Karasu-1 kuyusunda keşif amaçlı sondajına devam ettiğini belirterek, "Dördüncü sondaj gemimiz 1-2 ay içinde ülke sınırlarımız içinde olur." dedi.

01.03.2022
Bakan Dönmez yenilenebilir enerji derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin, toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 12'nci, Avrupa'da 5'inci sırada olduğunu belirterek, "Bu ivmeyi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projelerimizle sürdürmeye kararlıyız. İnşallah bu yıl içinde 2200 megavatı güneş, 850 megavatı rüzgar olmak üzere 3050 megavatlık yeni YEKA yarışmalarımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

22.02.2022
Yer altı gaz depolama kapasitesi 2023'te 10 milyar metreküpe ulaşacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri ve Tuz Gölü yer altı doğal gaz depolama tesislerinin kapasite artırma çalışmalarının tamamlanmasıyla gelecek yıl iki tesisin toplam kapasitesinin 10 milyar metreküpe ulaşacağını bildirdi.

20.02.2022
Elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedefliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Esnafa indirimli tarifede yüzde 25 gibi bir indirim söz konusu olacak." dedi.

17.02.2022
Fatih gemisi Karadeniz'de üçüncü sondajına başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih gemisinin Karadeniz'de bulunan Sakarya gaz sahasında üçüncü sondajına başladığını bildirdi.

16.02.2022
"Elektrikte kurulu gücümüz 100 bin megavat seviyesine ulaştı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin elektrik üretim, iletim ve dağıtım alanlarında son 20 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirterek, "Bu sayede elektrikte kurulu gücümüz 100 bin megavat seviyesine ulaştı." dedi.

11.02.2022
"Elektrikte birinci kademede yüzde 50, doğal gazda yüzde 75’lik devlet desteği devam ediyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen yıl elektrik ve doğal gaz faturalarında 100 milyar liralık destek sağlandığını belirterek, "Bu destek hane başı yaklaşık yıllık 5 bin liradır. Ayrıca, akaryakıtta 65 milyar liralık bir ÖTV desteğini de hükümetimiz sağladı. Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir. Örneğin, 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası, doğal gazda ise 100 liralık faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır. " dedi.

10.02.2022
"Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ekiplerin müdahale ettiğini belirterek, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor." dedi.

09.02.2022
"Isparta ilindeki faturaların tahsilatını 1 ay süreyle erteliyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da elektrik faturası tahsilatını 1 ay süreyle ertelediklerini bildirdi.

 

08.02.2022
Bakan Dönmez "Şu an itibarıyla 299 bin elektrik abonesinden yaklaşık yüzde 93'ü enerjili durumdadır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da 3 Şubat'taki yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintisine ilişkin, "Şu an itibarıyla ilimiz genelinde bulunan 299 bin elektrik abonesinin yaklaşık yüzde 93'ü enerjili durumdadır." dedi.

05.02.2022
"TANAP'ın kapasite artışını destekliyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) kapasitesinin artırılmasının gündemde olduğunu belirterek "Sayın (Azerbaycan Cumhurbaşkanı) Aliyev de Azerbaycan Enerji Bakanı Şahbazov da arama ve üretim tarafında yatırımlara hız verdiklerini, bu hattı besleyecek gazı çok kısa süre içerisinde sisteme basabileceklerini ifade ettiler. Biz de kapasite artışını desteklediğimizi ülke olarak ifade ettik. Avrupa'dan da benzer talepler var. İnşallah Avrupa'ya yeni bir kapasite TANAP üzerinden gerçekleşmiş olacak." dedi.

05.02.2022
Bakan Dönmez'den Bakü'de TANAP mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) maksimum seviyede kullanılması için Türkiye olarak Azerbaycan ve diğer bölge ülkelerle iş birliğini geliştirmeye hazır olduklarını söyledi.

04.02.2022
Bakan Dönmez, Giresun'da Toplu Açılış Törenine Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Giresun'un Dereli ve Doğankent ilçelerinde doğal gaz çalışmaları kapsamında 7,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını, doğal gazı 1815 dairenin kapısına kadar ulaştırdıklarını söyledi.

29.01.2022